Marian Velicu are o experiență de peste 30 de ani pe piața de telecomunicații din România. În această perioadă, Marian a lucrat atât pentru Ministerul Comunicațiilor (6 ani), cât și pentru unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații, Vodafone (15 ani).

Contribuția lui Marian Velicu la dezvoltarea pieței locale de telecomunicații este semnificativă. Aceasta a început în 1990, odată cu participarea sa la elaborarea cadrului legislativ pentru liberalizarea pietei de telecomunicații din România și a continuat cu implicarea sa în procesul de acordare a licențelor de telefonie mobilă digitală GSM, acordate de Guvernul României în anul 1996.

În perioada mai 1997 – aprilie 2012, Marian Velicu a făcut parte din conducerea Vodafone România, unde a ocupat funcții de Director și de Vicepreședinte, fiind responsabil de Strategie, Aspecte Juridice și de Reglementare, Interconectare și Roaming și Afaceri Corporative. În cei 15 ani a contribuit la implementarea cu succes a serviciilor de tranzit internațional în anul 2003, când a avut loc liberalizarea pieței de telecomunicații, la punerea în practică a Strategiei privind Serviciile Integrate și intrarea pe piața serviciilor de voce și date fixe, la obținerea licenței 3G în 2005 și a dreptului de a utiliza tehnologia 3G în bandă de 900 MHz.

Un foarte bun cunoscător al pieței de telecomunicații și al tuturor aspectelor de reglementare și operare ce țin de înființarea și funcționarea oricărui tip de operator mobil virtual (MVNO), în calitate de Director General al Veridian Systems, Marian se ocupă de dezvoltarea și implementarea strategiei Veridian, oferind consultanță specializată celor ce doresc să dezvolte și să opereze în România operatori mobili virtuali.