Veridian Systems a finalizat prima platformă de tip MVNE din România

Veridian Systems a finalizat platforma pe baza căreia va oferi serviciile  necesare pentru funcționarea operatorilor mobili virtuali (MVNO – Mobile Virtual Network Operator). Această platformă integrează și soluțiile software utilizate pentru  găzduirea acesteia de către un operator mobil tradițional.

Platforma oferită de Veridian Systems asigură operatorilor mobili virtuali toate funcționalitățile necesare pentru ca aceștia să își creeze propriile produse și servicii de comunicații mobile, sub brand propriu, precum și planurile tarifare pentru utilizatorii de tip prepaid. Pe baza acestor funcționalități, operatorii mobili virtuali își vor putea defini strategia de vânzare și de distribuție, vor avea informații complete despre publicul țintă și segmentele de piață vizate, pe baza cărora vor dezvolta campanii eficiente de marketing, de achiziție și de loializare. În plus, toate procesele ce țin de facturare, plăți, management al clienților și al partenerilor vor fi gestionate cu ușurință și urmărite în timp real.

„Veridian Systems își propune să devină principalul furnizor de servicii complete pentru toate companiile care doresc să aibă propriul operator virtual mobil (prin intermediul unui MVNE). Avem o soluție la cheie, ușor de implementat indiferent de domeniul de activitate al MVNO-ului. Soluția tehnică este întregită de servicii complementare, precum consultanță pre și post lansare și servicii de suport permanent. Este prima soluție MVNE din România și credem că vom contribui în mod semnificativ la dezvoltarea pieței locale a operatorilor mobili virtuali”, a declarat Marian Velicu, Director General al Veridian Systems.

Platforma Veridian este modulară, flexibilă și permite o lansare rapidă a serviciilor pe piață. Aceasta are  o arhitectură redundantă, performantă și tolerantă la erori și poate fi integrată ușor, pe bază de interfețe standard, cu orice operator mobil.

Platforma Veridian funcționează pe două nivele: un sistem de business și o platformă tehnologică. Sistemul de business este utilizat de MVNO pentru implementarea și urmărirea proceselor de activitate, furnizând totodată suportul informațional pentru deciziile de business. Platforma tehnologică este gestionată de Veridian Systems și este utilizată pentru implementarea deciziilor de business la nivel tehnic, asigurând managementul operațional al tuturor proceselor de business.

Prin alianța cu un MVNE experimentat, un operator mobil virtual își reduce riscurile legate de intrarea pe piață, precum și resursele financiare, de timp și umane investite în dobândirea know-how-ului specific. De asemenea, prin găzduirea unei platforme de tip MVNE, operatorii mobili tradiționali își optimizează costurile de integrare cu fiecare MVNO în parte.

Mai jos se regăsesc câteva link-uri cu informațiile apărute în presă în urma anunțului privind finalizarea platformei Veridian:

http://www.zf.ro/zf-news/lansarea-primului-operator-virtual-mobil-local-interes-exista-dar-discutiile-avanseaza-lent-10878144/poze/

http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-14804242-fost-finalizata-prima-platforma-tip-mvne-din-romania-care-putea-gazdui-primii-operatori-mobili-virtuali-locali.htm

http://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/lansarea-primei-platforme-de-tip-mvne-duce-la-aparitia-operatorilor-mobili-virtuali-locali-89495/