Veridian Systems este primul operator mobil virtual de tip MVNE din România

București, 21 august 2012 – Veridian Systems, primul operator mobil virtual din România de tip MVNE (Mobile Virtual Network Enabler) este gata de funcționare în urma finalizării platformei tehnologice pe baza căreia va oferi serviciile specifice. Totodată, au fost îndeplinite toate formalitățile de înregistrare la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Veridian Systems pune la dispoziția companiilor care doresc să atragă noi clienți și/sau să îi fidelizeze pe cei existenți prin oferirea de servicii de telefonie mobilă, precum și operatorilor de telecomunicații , o platformă tehnologică modernă și completă, servicii de consultanță pre și post lansare și suport tehnic. În calitate de MVNE, Veridian Systems intermediază parteneriatul dintre operatorii mobili tradiționali și companiile care doresc să devina operatori mobili virtuali (MVNO – Mobile Virtual Network Operator), asigurând suportul necesar pentru lansarea rapidă pe piață.

„Piața operatorilor mobili virtuali este foarte dezvoltată în țări precum Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, unde aceștia reprezintă oportunități de generare de venituri suplimentare și de atragere a unor noi nișe de clienți, funcționând cu succes de peste 10 ani. Înființarea Veridian Systems este un pas semnificativ către apariția acestui tip de operatori și pe plan local.

În cele patru luni luni de când am anunțat lansarea primului MVNE am reușit să finalizăm platforma tehnologică, esențială pentru activitatea noastră. În același timp, am început deja discuțiile cu operatorii mobili tradiționali și, totodată, am abordat o serie de potențiali clienți interesați să devină operatori mobili virtuali din industrii precum retail, bunuri de consum, comerț și sectorul bancar”, a declarat Marian Velicu, Director General al Veridian Systems.

„Cu ajutorul partenerilor noștri Computaris și Prime Telecom, oferim toate resursele necesare pentru înființarea operatorilor mobili virtuali. Platforma tehnologică a Veridian Systems asigură o lansare rapidă și cu investiții reduse, iar echipa noastră de specialiști este pregătită pentru a acorda consultanță în toate etapele procesului”, a adăugat Marian Velicu.

Prin alianța cu un MVNE experimentat, un operator mobil virtual își reduce riscurile legate de intrarea pe piață, riscurile comerciale, precum și resursele financiare, de timp și umane investite în dobândirea know-how-ului specific.

Pentru informații suplimentare:

marketing@veridian.ro